Ja da. Alt var planlagt og mange forberedelser gjort. En liten sekk ble til både to store og en liten, og nisten gikk fra et eple til et helt måltid. Ekstra klær og sitteunderlag ble pakket. Og for å riktig sette prikken over i’en tok jeg med en bok.

- Hva skal du med bok når vi skal ut å gå tur, spurte gubben mens han klødde seg i hodet?

Boken skulle jeg selvsagt ha med fordi jeg ikke orker gå like langt som ham. Ikke fordi jeg er en latsabb. Men ikke orker som i… lite-samarbeidsvillige-ledd-her-og-der. Så, lur som jeg er, så tenkte jeg å slå meg ned med min gode bok, mens han og resten av gjengen gikk videre.

Kameraten vår hadde funnet en annonse med en liten hytte som er til salgs. Og det var denne vi alle skulle ut for å se nærmere på. Den lå høyt til fjells og særdeles grisgrendt, så vi var forberedt på en skikkelig langtur. Ungene gledet seg og var påkledd i slik en grad at de enten måtte stå rett opp og ned – eller ligge flatt. Nå har de en tendens til å gjøre nettopp det, så enten eller, var ikke noe problem for dem.

Først kjørte vi til Hjelmeland. Og deretter bar det oppover.  Mer og mer snø og smalere og smalere vei ble det. Underveis lurte vi på hvordan i all verden vi skulle klare å snu om vi ikke kom oss helt opp. Det var liksom ikke en millimeter til overs. Heldigvis slapp vi det problemet. Bilen tok oss helt opp og frem til en islagt parkeringslass. Ut av bilen veltet vi og vi hadde ikke satt beina på bakken før enkelte lå -flatt. Som tidligere nevnt så har ungene den tendensen, så det var bare å dra dem opp igjen. 

Ut av bilen kom også sekker, luer og annet av typen “ting og tang”. Gubben fikk belte på og hunden ble koblet til dette. Omsider var alle klar og vi la i vei med friskt mot. Hundre meter oppover bar det. Så ble kartet ble funnet frem, snudd rett vei og ojsan…sier du det. Ja, det var jammen meg uventet, utbrøt den ene etter den andre. For et par minutter hadde vi gått, og alt nå stod vi like ved hytta!

Snakk om langtur ;)

 

 

 

23012011185

 

 

 

 

 

Busybodygirl/ BBG

Tips oss hvis dette innlegget er upassende