Hvert år kommer dette på meg som julekvelden på kjerringa. Vi har ikke før feiret nyttår og pakket vekk julepynten, før vi blir minnet på det at sommerferien bør planlegges og bestilles – snarest.

Og hver gang dette skjer, så er det en del av meg som er litt uvillig til å binde meg så lang tid i forveien, til akkurat det stedet i akkurat de ukene. Jeg vet ikke hvorfor. For jeg vet jo at uansett hva vi velger, så blir det noe fint og noe positivt. Det har til nå aldri skjedd at vi har kommet hjem etter å ha hatt en elendig ferie. Tvert imot, så har vi vært så heldige at vi har kommet hjem fulle av gode opplevelser og minner.

Sett i lys av dette, så er min reservasjon mot å planlegge ferie, litt rart. Også fordi jeg ellers er veldig glad i å planlegge alt annet jeg gjør. Ja, at jeg ellers finner glede i selve planleggingen. Så nei, jeg forstår ikke dette.

Kanskje er det så enkelt som at jeg ikke klarer stille inn hodet fra nylig feiret jul, nyttår og ennå vinter… til sommer? Kanskje er det  fordi det er vanskelig å vite så lenge før, hvordan “ståa” vil være om et halvt år?  Eller, kan det være at  jeg faktisk har et økonomisk gen i meg likevel? At jeg, etter å ha brukt penger i haugevis i julen, ikke liker tanken på alle pengene jeg igjen er i ferd med å bruke? Om så hadde vært tilfelle, så vet jeg om mer enn en som hadde pustet lettet ut.

Men nei, jeg tror (dessverre) det ikke er derfra min vage uvilje oppstår. Jeg tror nok heller det er fordi det virker så uendelig langt frem til sommeren. Simpelthen så uendelig langt frem.

Det blir litt som å pynte seg til fest… for å så måtte sitte som veggpryd hele kvelden.

 

 

En bare venter på at en kan pakke sakene sine… og dra!

 

 

 

;)

Busybodygirl/ BBG

Tips oss hvis dette innlegget er upassende